XVIII-21 Musique des Lumières

A Le Baroque Nomade az egyik legkiemelkedőbb francia barokk együttes, amelyet a francia kulturális minisztérium (DRAC Ile-de) támogat.

A Jean-Christophe Frisch által alapított Le Baroque Nomade | XVIII-21 célja a zenei különlegességek felkutatása.

Fennállásának több mint két évtizede alatt az együttes a barokk zenei közeg kiemelkedő jelenségévé nőtte ki magát, humanista és úttörő hozzáállásának köszönhetően.

Az együttes neve a 18. század és megalakulásuk közötti tág időszak zenei felkutatására invitál. Az együttes koncertjei során egyúttal térbeli kalandozásra is hívja hallgatóságát, felelevenítve az európai repertoár és a keleti zenei hagyományok közötti kulturális és történelmi kapcsolatokat olyan világjárók nyomdokában haladva, akik azokban a korokban utaztak, amikor ezek a kultúrák keveredtek.

Meglátásuk szerint a színpadon a muzikológia szigorának ötvöződnie kell az elevenséggel. A zenét mint szociológiai kapcsolatteremtési lehetőséget használják, amely összeköt különböző kultúrákat és embereket.

Az együttes több mint 100 fesztiválon, színházban, valamint 30 külföldi országban, többek között Kínában, Brazíliában, Etiópiában és a Közel-Keleten adott koncertet és több, mint 20 albuma jelent meg a fennállása óta.

web: www.lebaroquenomade.com

Facebook: Le Baroque Nomade